Tuesday, August 21, 2007

chestii..un fel de update? dap, update sună bine :)

tot mă bătea gândul să mai scriu ceva în blogul ăsta. dar nu prea ştiam exact ce. nici acum nu sunt prea sigur. tot am impresia că am ce să povestesc dar dacă stau să mă gândesc bine nu s-a întâmplat nimic spectaculos..hmm..ia să caut prin memorie :D

hai s-o luăm cu lumea 7 :) lumea asta mi-a adus cele mai mari satisfacţii. am reuşit să mă descurc cel mai bine (probabil şi pentru că am avut noroc de mulţi noobi în cartier). acum sunt şi într-un trib cu pretenţii mai mari decât cel iniţial. se vede clar diferenţa de atitudine şi diferenţa în acţiuni. şi E.S.T: avea şi încă mai are jucători buni dar aici e altceva. puterea nu este atât de diluată. dominăm k37 şi ne facem simţită prezenţa şi în continentele din jur. de curând tribul meu a intrat în Imperium Marines Legion. bleah, nu-mi place numele pt că marines sună american şi nu vreau asta. din FxF am devenit BCL apoi BC*L (amândouă însemnând Brazen Claws Legion). dar noua familie n-a rezistat prea mult deoarece tribul fondator, REF aka BT*L a renunţat. noi ne-am băgat piciorul şi apoi IF*L a aderat la PTT, cea mai mare familie din w7. se pare că ăştia sunt obsedaţi de familii. mi se pare cam ciudat. de ce familii? cred că alianţele nu sunt de-ajuns? s-a văzut care e faza cu familiile prin faptul că Imperium Marines Legion n-a rezistat nici o săptămână prăbuşindu-se din interior fără a fi presată în vreun fel. asta te face să te întrebi dacă mai poţi avea încredere în celelalte triburi. e clar că unele alianţe nu au multe de-a face cu prietenia sinceră cât au de-a face cu interesul de a elimina astfel din schemă un adversar incomod. suntem pe cont propriu deocamdată deşi ne gândim să aderăm la MP, altă familie mare. altă familie mare care a dat şi ea de vremuri tulburi. se pare că tribul principal a declarat război uneia din ramuri!!! mdea, asta zice multe. oricum, nouă ne convine. atât MP cât şi MP* sunt în coasta noastră şi ne-au neliniştit mai mereu. acum că îşi scot ochii, e momentul potrivit să acţionăm. cel mai probabil îi vom evacua pe cei din MP*. că tot veni vorba de război, s-a decis ca triburile pe care le-am tot hărţuit să fie înroşite pe hartă pentru a înlesni hărţuirea :))). (II), TOG şi DUSAN figurează cum la duşmani :D se pare că peste TOG vom năvăli mai cu poftă deoarece unul de la ei ne-a luat un sat. intenţionăm să-l facem să returneze satul luat plus toate satele lui ca dobândă :D şi vecinul lui, care ţine destul de bine, va fi luat pe sus deoarece este vecinul lui :D şi este din TOG. wow, ce senzaţie mişto să fii într-un bully tribe :p.

hai cu lumea 8. eh, aici am început foarte netuziaşti. eu, -Drizzt-, mishu123 şi FORBIDEN PANDORRA am pus bazele -Drow-. cel(wink) cu ideea a fost -Drizzt- şi eu m-am raliat imediat. apoi fraţii şi apoi încă nişte lume incluzând nişte finlandezi simpatici :). am anunţat sus şi tare, adică în profil, că nu vom dispărea niciodată, nu vom fuziona cu nimeni, join us or die by our mighty dark elven hands :P . eh, vise frumoase. trib prea mic pentru a conta cu adevărat. dar tot ne-am distrat şi sigur ne vom mai distra pe viitor. a vrut unul să-i ia satul lui -Drizzt- dar i-am făcut pe nobii de la TREMPS. între timp, TREMPS şi-au furat-o grav de la KNT (noua casă a lui mishu123) şi de la alţii. încă mai sunt vânaţi deşi tribul s-a desfiinţat şi reformat de maimulte ori sub varii nume. pe mine m-a luat pe sus ducele DAVOE. uite aşa am ajuns pe k74, lider în exil. apoi a urmat FORBIDEN PANDORRA de mâna unuia din AOD. cam asta a fost faza: tipul l-a spionat. livius i-a întors favorul atacându-i un sat mai mic şi trimiţând un mail ameninţător. a urmat un schimb de ameninţări şi ironii, tipul l-a înjurat în greceşte :)) (da chiar,adminii l-or bana pe ăla?. după o serie de atacuri demne de un noob,tipul şi-a chemat un tovarăş şi până la urmă l-au exilat şi pe livius în margine. acum kerkenez, prietenul nostru din TREMPS refugiat acum în AOD şi-a reluat atacurile împotriva lui -Drizzt-. a mai pierdut un nobil idiotul :)))) e mişto să vezi ce proşti sunt unii. sper că l-a durut rău de tot :D. acum MgZ Sama face pe şeful, şi o face chiar bine :).

buuun, lumea 10 acum. aici am intrat într-un trib zonal. wow, niciodată n-am început într-un trib zonal. partea tare este că sunt aproape de MgZ :) tribul pare ok, liderul e un mic dictator dar până acum nu l-am prins mirosind a noob :P au atentat unii la integritatea tribală dar i-am trimis acasă cu coada între picioare. partea naşpa este că ne-am împuţinat. unii au fost concediaţi pe motiv de inactivitate şi asta până la urmă face parte din joc. dar alţiiau plecat de bunăvoie şi asta e naşpa. de curând am observat că numărul 1 din tribul nostru e numărul 1 din w8. şi mai de curând el a părăsit tribul :(. foarte nasol. trebuie să facem ceva cu p.r-ul că rămânem doar câţiva şi asta ar însemna moartea tribului. am ajuns să fim 26. eh, rankingul nu e totul, dar un număr mare de membri oferă o oarecare protecţie. dacă se mai micşorează tribul vom fi ţinte mai atractive şi chiar dacă i-am respinge pe agresori nu am mai putea progresa ceea ce ne-ar face ţinte şi mai atractive. un cerc vicios în care nu trebuie să intrăm.
cam atât pentru azi. voi mai scrie pentru că încă mai am idei în căpşorul meu :P

Sunday, August 12, 2007

brave new world

deja mi-am exprimat dezamăgirea în legătură cu evoluţia E.S.T. mai înainte aşa că părăsirea tribului nu e mare surpriză. poate unii vor zice că am lăsat baltă tribul trebuia să-i fiu loial. ei, na! e un joc, şi vreau să mă bucur de el cum trebuie. mi-am dat seama că nu e de mine să conduc un trib, mai ales unul în care degeaba zic ceva că oricum fiecare face cum îl taie capul. grupul iniţial s-a destrămat şi am rămas şef peste nişte noobi necunoscuţi.
voiam să plec, dar nu puteam lăsa tribul fără duce.
am stat şi m-am gândit pe cine să las. trebuia să fie cineva capabil şi cunoscător al limbii engleze. m-am gândit să-l întreb pe nr 2 din trib. el a refuzat şi a spus că probabil va pleca şi el. bummer. m-am gândit la adrianna bc dar ea era plecată. max 4 nu le are cu engleza. lazidnl era atacat şi nu se ştia dacă mai rămânea cu sate. să-l las pe aza96?
între timp am "înviat-o" pe Bloodjay :). Xplorer a rămas fără net iar Alcatrasia care era sitter i-a scos contul la mezat. eu i-am propus lui Bloodjay să-i ţină contul şi să conducă tribul din umbră. am tot discutat noi până la 4 dimineaţa şi am decis să lăsăm rezolvarea pe a doua zi. între timp m-am jucat puţin cu membri tribului. am pus-o pe Bloodjay (cu un cont nou nouţ la marginea hărţii) ducesă cu titlul Reincarnated Diplomnat şi pe Alcatrasia Cu titlul Capo di tutti capi :))))) apoi mi-am şters Supreme Comandant şi am pus Just Some Guy ca să se prindă lumea că nu mai sunt şef (dar m-am lăsat duce deşi puteam să mă scot). m-am gândit şi la Alcatrasia dar am preferat să nu-i mai trimit nici un mesaj privat deoarece e supărat destul pe Asfaloth şi Bloodjay că au trecut în CTL, nu voiam să suport a doua oară reacţia lui. până la urmă m-am pus în pat sperând că voi visa soluţia optimă.
n-am visat-o. dar până la urmă l-am pus pe aza96 duce, i-am dat un mesaj de informare şi am ieşit din trib. scurt.
cu cei din FxF am vorbit înainte să plec. le-am spus că eu şi FORBIDEN PANDORRA vremsă trecem la ei. singura cerere era un NAP cu E.S.T. am intrat în trib şi am obţinut şi NAP-ul :) l-am informat şi pe aza96 de noua relaţie diplomatică şi gata.
nu regret schimbarea tribului. nu mai sunt numărul unu în trib dar sunt într-un trib de pe locul 24 nu într-unul de pe 125. tipii sunt pe gustul meu, profesionişti şi agresivi. forumul e şi el drăguţ :).
o singură problemă ar fi. CVPN nu este în relaţii de prietenie cu titanle (din FxF) şi am primit mesaj de la el când a văzut că am intrat în FxF. l-am liniştit că voi fi neutru într-o dispută dintre el şi titanel. nu vreau să-l atac pentru că am avut mereu relaţii bune cu el :) acum sunt trecut la profilul lui pe lista cu aliaţi personali :)
acum, păzea lume! mi-am tras trib nou şi agresiv şi încă nu mi-am spus ultimul cuvânt pe lumea 7. imediat ce îmi pun la punct apărarea Pax Romana se vaîncheia şi-mi voi continua expansiunea :D

Wednesday, August 8, 2007

dileme, dileme, dileme...

de pe lumea 1 deja m-am retras. contul de pe lumea 2 îl ţin..nici eu nu ştiu de ce îl mai ţin pentru că oricum nu voi mai face nimic semnificativ cu el. aşa că am rămas cu cele trei de pe tribal wars. pe lumea 10 sunt abia la început, pe lumea 8 tocmai am dat restart ceea ce mă pune la început :P doar pe lumea 7 am chestii serioase pe cap. pe lângă dilemele cu condusul tribului (bleah, nu mai vreau să-l conduc) mai am şi altfel de dileme. se practică ascunderea aliaţilor şi astfel se întâmplă de multe ori (sau cel puţin me mi s-a întâmplat de destule ori) ca un aliat să-l atace pe altul. se întâmplă uneori ca amândoi să-ţi ceară ajutorul în acelaşi timp să-l scapi de celălalt. e greu. mi s-a întâmplat cu CVPN. HUN este un trib bun care ca orice trib bun înnobilează sate. CVPN a fost un bun aliat până acum. problema este că HUN are conflicte cu multe triburi care îmi sunt aliate. de cel puţin două ori CVPN însuşi a avut războaie cu aliaţii mei. e aiurea. trebuie să avem mai multă grijă la alegerea aliaţilor. cred că familia HUN este unul din puţinii aliaţi pe care eu, cel puţin, mă pot baza (mai este şi NOS dar ei sunt cam departe). cu CVPN e destul de uşor. prefer să nu mă bag şi să-l sprijin când are necazuri.
însă cu alţii e mai complicat. am un vecin din =MES= ce probabil va fi înnobilat în curând de FxF. ascensiunea FxF mi-a dat fiori încă de la început. puterea lor este pe k37 exact unde sunt eu cam de capul meu şi orice încercare de a stabili relaţii diplomatice nu a ajuns nicăieri. de curând am încheiat o alianţă personală cu un membru de-al lor. imediat după mi-a cerut ajutor împotriva vecinului. vecinul mi-a cerut şi el ajutor împotriva FxF. ce-am făcut? sprijinul pentru Canadian va ajunge în mai puţin de o oră. cam târziu, dar am decis că trebuie să-mi onorez alianţa chiar dacă am impresia că e cam în zadar în faţa tăvălugului FxF.
mama lor de dileme...

Tuesday, August 7, 2007

doomed

mdea. ştiam că premise există dar acum deja devine al naibii de evident. tribul meu (da, acum îi pot spune tribul meu din moment ce eu trebuie să iau orice decizie pentru trib) E.S.T. a început ca un vis frumos într-o lume nouă şi minunată. un grup de români din Hell Riders (Xplorer, Bloodjay, dnvr, Alcatrasia, eu şi alţii) au decis să ia cu asalt lumea 7 de pe tribalwars.net şi astfel a luat fiinţă tribul Black Gates condus de Xplorer. numele s-a schimbat în E.S.T. (Elite Strike Team). eu am propus prima dată R.E.S.T. cu r de la români dar s-a decis să nu intimidăm pe străini şi a rămas doar E.S.T.
la început am fost o comunitate restrânsă formată exclusiv din români dar apoi am realizat necesitatea unei extinderi mai bine gândite şi au început să apară şi străinii.
în mare parte viaţa tribului a decurs fără evenimente semnificative. practic nu am luat parte la nici un război adevărat,nu am avut niciodată duşmani oficiali sau alţii să ne declare pe noi duşmani. doar răfuieli minore care se twerminau repede în caz că interveneau diplomaţii. tribul a crescut şi ca număr de membri şi ca ranking. mie cel puţin cred că mi-a mers de departe cel mai bine. am 6 sate şi mă descurc destul de binişor. alţii nu au fost atât de norocoşi. Bloodjay şi dnvr şi-au pierdut satele iar Xplorer şi Alcatrasia sunt înconjuraţi de duşmani.
părerea mea este că suntem un trib de noobi. puţini vor sau ştiu să joace cum trebuie . motivul pentru care nu am pierdut mai multe sate este că unii sunt prea mici pentru a fi ţinte. cei mai mari au fost vânaţi şi înnobilaţi. tribul e prea împrăştiat şi loialitatea nu se simte deloc. loialitate exista în grupul de români iniţial dar ei au picat prea departe unul de altul ca ea să conteze în economia jocuui. dacă un trib serios ne-ar declara război, ne-ar reduce drastic numărul de jucători.
acum stau şi mă gândesc ce este mai bine pentru trib? să-şi sisteze existenţa. asta îmi vine acum în cap. ori prin fuziune ori prin desfiinţare. asta îmi aminteşte de nişte faze tari. am fost contactat de nişte triburi să intrăm la ei. triburi cotate pe locul 400 şi ceva îi cer unui trib aflat la momentul respectiv pe 118 să treacă la ei. :))))))))))) ce tare :)))))))). triburi în care toţi membri au doar de câteva ori punctajul meu (că nici nu se compară cu punctajul tribului).
cam asta este. mă gândesc ce se întâmplă cu cei mici din trib dacă acesta nu va mai fi? dar apoi îmi dau seama că numele tribului nostru nu opreşte pe nimeni să ne atace. chiar şi noobii ne atacă :(
...............................
p.s. numai trib de elită nu am ajuns. ar trebui să ne desfiinţăm numai şi pentru că ne facem numele de ruşine :(

Monday, August 6, 2007

Friend and foe-povestea unei înnobilări fluviu

cum stăteam eu plictisit pe tronul meu din citadela tribus dacicus privind la supuşii mei cum trudesc din greu m-am gândit să mai întrerup monotonia. amicul CVPN se pare că n-avea nevoie de ajutor aşa că topoarele mele întoarse victorioase după ce au dărâmat curtea de nobili a unuia ce a îndrăznit să mă înfrunte riscau să stea degeaba. pacea e plictisitoare. asta o ştiu eu, o ştiu şi soldaţii mei. aşa că m-am decis să extind regatul. imediat am dat ordin să se bată taleri pentru încă o generaţie de nobili. a cincea. aş fi vrut mai spre nord să fiu aproape de tzepesh şi CVPN dar nu mi-a surâs nimic de acolo. în vest nu am vrut pentru că mă apropiam prea mult de FXF. până la urmă privirea mi-a fost atrasă de un hexagon din sud est. LORD BUZZARD din Buzzardville nut.
până să se nască noua generaţie de nobili spionii din collonia dacia au pornit de îndată să inspecteze această posibilă ţintă. aşteptând înfrigurat raportul, mi-am sincronizat atacurile din cele trei fortăreţe ofensive.
respectiva ţintă este destul de departe dar spioniisunt iute depicior aşa că nu le-a luat mult să vadăcă inamicul este slab pregătit în caz de atac. chiar dacă ar fi fost mai solid tot l-aş fi curăţat deoarece din lipsă de aliaţi să mă sprijine am făcxut în aşa fel încât să am la dispoziţie 3 armate care pe viitor vor fi şi mai înspăimântătoare :D.
lansat atacuri, spart ţintă, purces la înnobilare. şi acum să te ţii. aproape 5 ore un drum cu nobilul până acolo. l-am înnobilat în peste două zile. asta spune multe despre nivelul meu de plictiseală la acel moment. Buzzardville a devenit castrum dacicus, al treilea sat de apărare.
acum să ne legăm de titlu. în timp ce îl înnobilam, primesc mesaj de la lord buzzard. mă felicita că l-am rupt şi mă întreba ce vreau acum. eu i-am spus că-i vreau satul şi el a fost chiar ok cu faza asta. wow, nu m-am simţit ca un mare jerk luându-i satul.
azi primesc mesaj de la el în care mă felicită din nou şi cere să intre în trib. el mai avea un sătu de 500 de puncte pe lângă cel luat de mine. l-am luat în trib, mai ales că-mi este vecin şi eu chiar sunt dispus să-l ajut să se facă mai mare decât era şi-l voi ajuta personal să înnobileze încă un sat când va avea academie din nou. deja i-am trimis resurse. el pare că nu îmi poartă pică şi apreciază ajutorul meu :)
şi cam asta este. s-a mai întâmplat în acest jocca doi duşmani să ajungă aliaţi până la urmă şi n-ai cum să nu te simţi bine :)

p.s. am făcut o prostie în timp ce-l atacam pe buzzard. i-am trimis o droaie de berbeci şi de catapulte pe cap dar am uitat să setez catapultele pe zid. aşa că la primul atac i-am ras 6 nivele de village hq :)))))).